Политика

Вучићу пречи Мило од српског народа у Црној Гори!

Величанствена саборност народа на Световасилијевском сабору у Никшићу, сведочи о светосавском карактеру српског народа који је дубоко уткан у наше биће. Разна искушења кроз историјско трајање српског народа – нису нити ће променити наше вредносне и идентитетске темеље. Одговор на безбожнички и антицивилизацијски атак црногорског режима је дат на најбољи могући начин, од стране верног народа.

Оно што забрињава и позива на додатну саборност и акцију у свим крајевима српског битисања, а нарочито у самој Србији, јесте понашање, делање и изјаве председника Србије, које су унеколико увредљиве за сав српски род и онеспокојавајуће за одбрану српских народних интереса и вредности, где год Срби живе.

Свима је позната Вучићева незаинтересованост за егзистенцијалне проблеме српског народа у Црној Гори, али његова изјава у вези предлога антиправославног законског акта од стране црногорског режима поново, и уверљивије него икад, сведочи о томе да су му важнији лични односи са шефом црногорског режима и њихови заједнички пословни и политички интереси, од насушне потребе заштите српског народа и православних светиња.

Сви српски политички лидери, ма одакле да су, који свим бићем нису уз браћу у Црној Гори, себи одузимају право да се зову Србима. На данашњи дан, председнику Вучићу је важнија тема обилазак Албаније, формирање великоалбанске уније кроз тзв. мини Шенген, него један од најважнијих догађаја у новијој историји српског народа.

Важно је нагласити да Србију не чине само политичари на власти и политичари уопште, него најпре народ који је уз своју српску браћу у Црној Гори.

Синиша Тодоровић, председник Народне алтернативе

 

Покажи више
Back to top button
Close
Close