Политика

Građani blokirali puteve širom Crne Gore (FOTO)

Dok u Skupštini Crne Gore traje rasprava o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane-Bijelo Polje, a isti je slučaj bio i na kružnom toku u Budvi, a grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici.

U znak protesta protiv usvajanja zakona o slobodi veroispovesti blokiran je kružni tok na ulazu ka aerodromu Podgorica. To je saopšteno na skupu sveštenstva, vernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici, a to su potvrdili i poslanici Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore.

Na skupu je saopšteno i gde se sve okuplja narod, a rečeno je i da je blokiran put ka aerodromu, put za Radanoviće, kao i da su ljudi počeli da se okupljaju u Budvi, što je dočekano aplauzom.

Sveštenici sve vreme čitaju molitvu, a ispred njih su policajci koji su na barikadama i sprečavaju prolaz do Skupštine, gde je u toku rasprava o Predlogu zakona.

– Neka budućnost ovog skupa zavisi od onih koji su na mostovima i putevima, jer je sigurno hladnije njima na mostu na Tari, nego nama u Podgorici – rekao je sveštenik Predrag Šćepanović.

Okupljeni građani u blizini mosta su pevali “Oj, Kosovo, Kosovo”, dok je protojerej Radomir Nikčević rekao da nema razilaženja sve dok okupljeni ne dobiju pismenu potvrdu da će do 8. januara biti odloženo izglasavanje zakona.

Odlaganje glasanje o zakonu tražio je mitropolit Amfilohije u današnjem razgovoru s premijerom Duškom Markovićem, ali dogovor o tome nije postignut.

Direktno

Покажи више
Back to top button
Close
Close