Политика

KATOLIČKI TEOLOG DEMONTIRAO MILA: Ovo je Đukanovićev idiotizam! Crnogorska crkva može postojati kao nevladina organizacija, ali ne na imovini SPC (VIDEO)

Rimokatolički teolog Drago Pilsel gostovao je 27.12. u udarnom terminu na sarajevskom FACE TV-u kao ekspert za vjerska pitanja, a povodom izglasavanja spornog crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Komentarišući Đuakonovićevu posjetu papi Francisku I i najavi njegovog dolaska u Crnu Goru, Pilsel je oštro kritikovao crnogorsku vlast.

To je idiotizam Đukanovića koji ne razumije crkvu ni moderni svijet. Ne može se šutirati Crkva koja je u odličnim odnosima sa Svetom stolicom.”

Na voditeljsko insistiranje da Đukanović želi svoju crkvu, Pilsel je odgovorio da on nema ništa protiv toga da se takva crkva oformi.

“Neka naprave svoju crkvu pa da vidimo ko će ih priznati. Neće ih priznati niko. patrijarh Bartolomej, veliki prijatelj pape Franje neće, neka traže od Grčke crkve, Srpske crkve priznanje. Ali to se neće dogoditi. Crnogorska crkva može postojati, ali ne na imovini SPC.”

Pilsel je podsjetio da Hrvatska još uvijek pamti ulogu Mila Đukanovića u ratu u Hrvatskoj.

“Mi u Hrvatskoj to ne zaboravljamo. A ako Đukanović misli da može tek tako otimati, to mu nigdje na svijetu proći neće.”

Preokret

Покажи више
Back to top button
Close
Close